Iedereen wordt blij van de lente

Ik heb nog nooit iemand horen zeggen: "Jammer, is de winter nóu alweer voorbij ?!"

Iedereen wordt blij van de lente. Maar hoe komt dat eigenlijk?

Licht
Dat heeft vooral met licht te maken.Het wordt langer licht en het licht buiten is ook feller dan in de wintermaanden. We genieten van de warmte van de zon en denken aan wat komen gaat. In de natuur komt alles tot leven en dat geeft bij veel van ons het gevoel zelf ook weer tot leven te komen. Nieuw, warm, prettig en ontspannen zijn woorden die daarbij  passen. En terwijl we genieten maakt ons lichaam extra actieve-(cortisol, adrenaline) en geluks-(serotonine) hormonen aan. Onze huid maakt ook weer vitamine D aan. Al met al voelen we ons daardoor prettiger.  En niet alleen dat, je voelt je ook meer ontspannen en minder gestrest. 

Bewegen
Daarnaast nodigt het lekker weer ook meer uit tot bewegen. Sporten en wandelen is altijd goed. Maar nu het lente wordt doe je het weer meer. Ook daar wordt je blijer van. 

Slaap
Tenslotte heeft het extra daglicht invloed op je melatonine huishouding. Je 24 uursritme komt weer meer in hetzelfde ritme als de zon, waardoor je  's avonds meer melatonine aanmaakt. Dus ook slechte slapers doen er goed aan overdag lekker naar buiten te gaan nu de zon weer begint te schijnen. 

En ik moet eerlijk bekennen, nu met deze zonnige dagen lijkt het wat mij betreft wel lenterder dan ooit. 

Neem contact met mij op:

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

050 - 21 12 745
froukje@praktijk-debovenkamer.nl
www.praktijk-debovenkamer.nl
Vismarkt 34a
9711 KT Groningen

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

De praktijk is Geregistreerd lid van koepelorganisatie het RBCZ, beroepsvereniging NVPA en geschilleninstantie SCAG

Praktijk De Bovenkamer is geregistreerd lid van de NVPA   RCBZ   SCAG   Parktijk De Bovenkamer is partner van CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht