(on)gezonde stress

Workshop Weg met die Stress!
In mijn sessies zie ik vaak dezelfde thema's en onderwerpen terugkomen als het gaat om omgaan met stress. Daarom heb ik de samenwerking opgezocht met collega's en een mooi aanbod gemaakt over beide onderwerpen met allerlei info en oefeningen die je gaan helpen. Samen met paardencoach Ilse Verloove verzorgen we regelmatig een inspirerende dag tjokvol informatie over nut en noodzaak van stress en hoe je dat goed kunt hanteren. 
We gaan onder meer aan de slag met creatieve werkvormen en natuurlijk ook met de paarden van Ilse. Als je naar huis gaat ben je wijzer over wat een goede balans tussen inspanning en herstel inhoudt. Je heb waardevolle ervaringen opgedaan rond dit thema in interactie met de paarden. Je krijgt tips en tools om meteen toe te passen in je dagelijkse praktijk. Kijk hier naar de actuele workshopdata.


 
Stress!

Iedereen heeft het erover en de media staat er bol van. Maar waar hebben we het eigenlijk over als we het over stress hebben? En is het slecht voor je?

Gezonde spanning
Stress kan worden omschreven als spanning. Deze spanning is normaal en voor iedereen nodig om te functioneren. Bij een spannende of andere lichte stress veroorzakende situatie ontstaat er een reactie in het lichaam. Dat zorgt  ervoor dat je alert bent en dus goed kunt reageren. Niks mis mee dus. 

besje met rijp smaller 

Ongezonde stress bestaat niet
Naast de gezonde variant van stress zijn er ook situaties waarin de spanning te lang aanhoudt. Je lichaam komt na de inspanning niet meer tot rust. Je bent hierdoor constant gespannen. Na verloop van tijd kan deze chronische stress ervoor zorgen dat je overspannen raakt of uiteindelijk een burn-out krijgt. Het is dus niet de stress, maar het gebrek aan herstel waardoor je klachten ontwikkelt. 

Hoe merk je dat?
In het begin ben je alleen erg moe. Als het gebrek aan ontspanning en herstel dan voort duurt kun je zowel psychische als lichamelijke klachten ontwikkelen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld geheugenproblemen, hoofdpijn en het gevoel niet meer te kúnnen, zo moe ben je.

Omgaan met omstandigheden
Als je stress ervaart en hier iets aan wilt veranderen, is dat soms moeilijk. Je hebt te maken met je omgeving en de eisen die aan je gesteld worden, of gebeurtenissen die onvermijdelijk op je af komen. Ik wijs je de weg in het doolhof van adviezen en goede bedoelingen.

Stresscoaching
Ik help je met concrete adviezen en samen brengen we je talenten en valkuilen in beeld om negatieve patronen te doorbreken. Zodat je de dagen weer met energie en plezier tegemoet treedt!

Kom langs voor een gratis kennismaking
Gun het jezelf. Neem nu contact op voor een gratis kennismaking en vraag naar de mogelijkheden voor vergoeding door bijvoorbeeld je werkgever.

050 - 21 12 745
froukje@praktijk-debovenkamer.nl
www.praktijk-debovenkamer.nl
Vismarkt 34a
9711 KT Groningen

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

De praktijk is Geregistreerd lid van koepelorganisatie het RBCZ, beroepsvereniging NVPA en geschilleninstantie SCAG

Praktijk De Bovenkamer is geregistreerd lid van de NVPA   RCBZ   SCAG   Parktijk De Bovenkamer is partner van CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht