Crash course Slaap Lekker

De crash course: leer in één ochtend alles wat je moet weten om je slaap te verbeteren

Slaap je regelmatig slecht? Lig je 's nachts wakker om pas tegen de ochtend weer een beetje in te dutten? En heb je al van alles geprobeerd om beter te slapen? Dan is deze crash course net iets voor jou. Of je nu sinds kort slecht slaapt of al langere tijd, in 3 uren krijg je alle informatie die je nodig hebt om je nachtrust te verbeteren.

Bekijk hier de actuele cursusdata.

Je krijgt

  • informatie over slapen, feiten en fabels.
  • ontspanningsoefeningen om je nachtrust te beïnvloeden
  • ruimte voor jouw eigen inbreng en vragen
  • ervaringen en tips van anderen die, net als jij, slecht slapen en dat willen veranderen
  • je leert welke tips en adviezen voor jou wèl en welke misschien níet handig zijn om in praktijk te gaan  brengen. 

Het resultaat is

  • Je hebt realistische verwachtingen van je slaap.
  • Je weet precies wat je overdag, 's avonds en 's nachts kunt doen om je nachtrust te verbeteren.
  • Je gaat naar huis met een persoonlijk plan om dit ook echt in praktijk te brengen.
  • Je maakt je minder druk over je nachtrust.

Een stoomcursus om beter te leren slapen, hoe werkt dat?

Programma
Op de dag zelf beginnen we met het verder in beeld brengen van je probleem. En van je 'slaapkarakter': Wat voor slaper ben je? Hoeveel heb jij eigenlijk nodig? Ben je een ochtend- of een avondmens? Dat soort dingen.

Veel informatie
Vervolgens vertel ik je heel erg veel over slaap. Over gezonde slaap en alles wat dat kan verstoren. Over wat er 's nachts in bed eigenlijk met je gebeurt als je slaapt. En als je wakker ligt. Lichamelijk processen en mentale obstakels. Ik vertel je ook veel over hoe je dit proces kunt beïnvloeden. Na ongeveer anderhalf uur houden we even pauze, om daarna verder te gaan met jouw eigen specifieke situatie.

Ontspanning
We weten allemaal dat ontspannen helpt om goed te slapen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? We spreken er veel over maar we gaan het ook echt even samen doen. Tijdens de crash course horen we graag wat jij wilt leren en ervaren. Een ademoefening? Of toch maar beter rustige rek-oefeningen, een krachtige visualisatie of een korte bodyscan? 

Daarna: eigen plan maken

Nu je weet wat jouw specifieke probleem is en ook veel hebt geleerd over slaap en hoe je daar invloed op kunt hebben, maak je een eigen verbeterplan. We kijken naar hoe dit past in jouw leven en hoe je kunt zorgen dat je de voorgenomen aanpassingen ook echt kunt doorzetten in je leven. Ten slotte krijg je van ons nog een lange en een korte ontspanningsoefening waar je thuis of op je werk mee aan de slag kunt. Je gaat naar huis vol nieuwe weetjes, inspiratie en nuttige voornemens.

Lotgenotencontact 
De cursus bestaat altijd uit 5 - 8 deelnemers.
Je ontmoet mensen met hetzelfde probleem, waarmee je tips en ervaringen kunt uitwisselen. Het kan heel prettig zijn om te merken dat je niet de enige bent die 's nachts naar het plafond ligt te staren! 

Vergoeding
De crash course duurt 3 uur. De investering bedraagt € 62,50 pp. Vraag gerust naar de mogelijkheden van vergoeding door je werkgever of je zorgverzekering.

050 - 21 12 745
froukje@praktijk-debovenkamer.nl
www.praktijk-debovenkamer.nl
Vismarkt 34a
9711 KT Groningen

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

De praktijk is Geregistreerd lid van koepelorganisatie het RBCZ, beroepsvereniging NVPA en geschilleninstantie SCAG

Praktijk De Bovenkamer is geregistreerd lid van de NVPA   RCBZ   SCAG   Parktijk De Bovenkamer is partner van CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht