Froukje Wijbenga, coach en psychosociaal therapeut In 1993 is zij afgestudeerd aan de hbo-opleiding voor creatieve therapie. Zij is haar carrière gestart als kindertherapeut in het speciaal onderwijs. Toen ze in 2008 haar opleiding tot NLP-coach afrondde, was ze zo enthousiast over de mogelijkheden dat ze haar eigen praktijk startte. Daar wilde ze graag met volwassenen gaan werken: mensen die zelf hun eigen hulpvraag kunnen formuleren en zelf de regie hebben over hun eigen ontwikkelingsproces. Dat vindt ze nog steeds erg belangrijk in haar werk. Al snel specialiseerde ze zich in haar praktijk voor hulp aan mensen met spanningsklachten (zoals bijvoorbeeld burn-out en overspannenheid) en slaapproblemen. Ze houdt ervan om mensen snel en praktisch te kunnen helpen. Slaapproblemen zijn met een aantal intensieve maar redelijk simpele aanpassingen vaak goed te verhelpen. Datzelfde geldt vaak voor stressklachten.
"Slaap en stress zijn ontzettend interessante en leuke onderwerpen, waar je nooit over uitgeleerd raakt. Dat vind ik super interessant. "
Over zichzelf schrijft Froukje:
Als moeder van twee dochters en eigenaar van een praktijk heb je veel ballen in de lucht te houden. Dat gaat niet altijd gemakkelijk. Er zijn zoveel leuke dingen te doen! Waar vind je dan nog tijd voor rust en herstel? Zelf alles weten over stress maakt niet dat je nooit in die valkuil trapt.
Bovendien deelt het leven soms rake klappen uit. Zo verloor ik in 2015 één van mijn allerbeste vriendinnen aan zelfdoding. Het was een intens zware tijd, ik heb daar nog lang last van gehad. Ik ben lange tijd niet in staat geweest om energie over te houden voor leuke dingen. Voor een beetje losjes leven.
In 2022 kreeg ik corona waarop long covid volgde. Er volgde een jarenlang traject van herstel en re-integratie dat nog altijd voortduurt.
Inmiddels heb ik weer voldoende energie over voor enkele cliënten, voor de praktijk en voor het maken van plezier.
Ik wandel graag, maak muziek, soms een voorstelling. Ik houd van bewegen en vooral, boven alles, van onder de mensen zijn.