Informatie en werkwijze

Geen verwijzing nodig
Om hulp te krijgen bij praktijk de Bovenkamer heb je geen verwijsbrief nodig van de huisarts. Je kunt dus gewoon meteen contact met me opnemen. 

Het eerste contact
Je kunt me mailen of bellen om informatie te vragen of een afspraak te maken.
Gebruik daarvoor het email-adres van de praktijk of het contactformulier.

Gratis kennismakingsgesprek
Tijdens het kennismakingsgesprek gaan we op zoek naar jouw doelen of hulpvragen. Ik adviseer je over wat ik eventueel voor je kan doen. Na afloop beslis jij of je een vervolgafspraak wilt maken. Het belangrijkste daarbij is dat jij zelf kunt ervaren of je je prettig voelt bij ons. Het is mijn overtuiging dat dat de basis is van een goede samenwerking met jou en dat een goed onderling contact de voedingsbodem is voor een vruchtbaar verandertraject. 

Ik kan je goed helpen als je milde psychische problemen hebt. Als je uit balans bent, of wanneer je bijvoorbeeld angstig of somber bent. En natuurlijk als je last hebt van stress klachten en/of slaapproblemen. Daarbij let ik ook op dat de problemen zich op één of hooguit enkele levensgebieden afspelen. Verschillende levensgebieden zijn bijvoorbeeld werk, relatie, gezin, sociaal, lichamelijke gezondheid, zingeving, wonen.

werkkamer 4Omdat ik alleen werk, heb ik geen collega's of crisisdienst om op terug te vallen. Daarom kan het soms zo zijn dat je beter geholpen bij een organisatie waar dit wèl het geval is.

Ik kan je niet goed helpen als er bij jou sprake is van ernstige psychische problemen, zoals bijvoorbeeld psychose. Of als er op veel levensgebieden tegelijk problemen zijn ontstaan. 
Ook bij problemen waarbij meer specialistische hulp nodig is, zoals bijvoorbeeld verslaving of eetstoornis, zal ik je (terug)verwijzen naar je huisarts of je op het spoor zetten van passendere GGZ.
Als je suïcidaal bent kun je ook niet bij mijn praktijk terecht. 

Over de Bovenkamer - Froukje Wijbenga
Ik ben coach en psychosociaal therapeut.  Mijn specialisatie is de behandeling van slaapproblemen en stress klachten. Voor de begeleiding van stress klachten maak ik gebruk van de CSR methode. Deze methode biedt een heldere, doelgerichte en bewezen effectieve methodiek voor stress- en burn-outherstelcoaching.  

Ik start mijn sessies altijd met een gesprek of een mindfulness oefening.
Daarnaast gebruikt ik in de sessie methodieken uit de voice dialogue, de psychodrama en opstellingstechnieken. Aanvullend gebruikt ze technieken zoals mindfulness en visualisaties.

Daardoor zijn de sessies een dynamische mix tussen gesprekken en andere methodieken om jou verder te helpen in je persoonlijk proces.  

Openingstijden
De praktijk is op werkdagen geopend op maandag ochtend, woensdag ochtend en vrijdag ochtend. In overleg kan soms van deze werktijden worden afgeweken. 

Bereikbaarheid
De praktijkruimte is op de 2e verdieping. Het pand heeft geen lift. De praktijk is daardoor niet toegankelijk voor minder validen of mensen in een rolstoel. 

Praktijk de Bovenkamer is de praktijk van coach en therapeut Froukje Wijbenga.


 

050 - 21 12 745
froukje@praktijk-debovenkamer.nl
www.praktijk-debovenkamer.nl
Vismarkt 34a
9711 KT Groningen

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

De praktijk is Geregistreerd lid van koepelorganisatie het RBCZ, beroepsvereniging NVPA en geschilleninstantie SCAG

Praktijk De Bovenkamer is geregistreerd lid van de NVPA   RCBZ   SCAG   Parktijk De Bovenkamer is partner van CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht