Daglichtlamp

De daglichtlamp
Je kent het wel, de zomer is voorbij de dagen worden langer en je komt steeds minder buiten. Hierdoor kun je je moe voelen of zelfs licht depressief. Een daglichtlamp kan daar heel goed tegen helpen.

Bestrijd slaapproblemen....
Een daglichtlamp is een kleine, felle lamp die je 's ochtends gebruikt. Je zet hem dicht bij je neer, bijvoorbeeld naast je beeldscherm of op de ontbijttafel, gewoon tussen de boter en de kaas. Het licht valt op je netvlies en geeft je hersenen het signaal om actiever te worden.

... en je najaars- en winterdip
Naast gebruik bij slaapproblemen werkt de lamp ook tegen najaars- en winterdips. Met de daglicht lamp voel je je weer energieker. Het licht geeft energie zoals helder daglicht dat doet. Het is klinisch getest: de natuurlijke lichtbron bestrijd je energie-dips en je voelt je fitter en stralender.

 

Hoe gebruik je de daglichtlamp?Je plaatst de lamp op armlengte afstand zodat het licht je ogen bereikt. Je hoeft niet in de lamp te kijken om het resultaat te bereiken. Je kunt tijdens je lichtkuur werken, lezen of iets anders doen. Zolang je maar op dezelfde plek blijft zitten gedurende de tijd dat je je 'lichtbad' neemt. Doe dit zo'n 20 à 30 minuten per dag. Je zult binnen een 1 à 2 weken stukken beter voelen.

Iemand schreef erover: 
"Ik merk dat het me goed doet en dat het licht me meer energie en vreugde heeft gegeven om de winter door te komen. "

japanse annemoon

10.000 lux
De daglichtlamp produceert 10.000 lux op armlengte afstand. Dit licht heeft hetzelfde effect als het licht van een zomerse dag. Het is klinisch bewezen dat daglichtlampen met 10.000 lux je energieniveau verbeteren en helpen om vermoeidheid en najaarsdipjes te bestrijden. 

Andere toepassingen: 
Een daglichtlamp is een handig hulpmiddel voor het aanpassen van je dag-nachtritme. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een jet leg, het verleggen van je ritme bij onregelmatige diensten, nachtdiensten of ploegendiensten. Als je een ochtendmens bent en 's avonds nog op pad moet, kun je hem gebruiken om nog net éven dat moment van slaperig worden te verleggen. Andersom geldt dit ook voor avondmensen die 's morgens op tijd scherp moeten zijn.

Huren/lenen
Neem contact op voor het huren van een daglichtlamp. De huur bedraagt €7,50 per week. En voor klanten van de praktijk is hij iedere winter zelfs GRATIS te leen voor 2 weken achtereen. 

050 - 21 12 745
froukje@praktijk-debovenkamer.nl
www.praktijk-debovenkamer.nl
Vismarkt 34a
9711 KT Groningen

Meld je aan voor de Nieuwsbrief

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com

De praktijk is Geregistreerd lid van koepelorganisatie het RBCZ, beroepsvereniging NVPA en geschilleninstantie SCAG

Praktijk De Bovenkamer is geregistreerd lid van de NVPA   RCBZ   SCAG   Parktijk De Bovenkamer is partner van CSR Expertisecentrum Stress en Veerkracht